Vet ni hur många kombinationer och varianter det finns av rulltårta? Jag har ingen aning, det måste finnas hur många som helst! Här är i alla fall ett av dom! 

Rulltårta med hemgjord Lemoncurd (6 – 8 portioner)

Lemoncurd: (ca 3 dl)

2 st citroner

2 st äggulor

1 st ägg

2 dl strösocker

100 g smör

Pressa ut juicen ur citronerna.
Vispa ihop äggulor, ägg och strösocker i en skål.
Ställ skålen i vattenbad (i en kastrull med hett vatten) och blanda i citronjuice.
Rör tills krämen tjocknat, det tar ca 15 minuter.
Skär smöret i bitar och klicka i dem under omrörning tills det smält.
Häll upp i burkar, låt svalna. Förvaras i kylskåp.

Rulltårta: (ca 6 portioner)

3 st ägg

1 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

1/2 dl mjölk

Sätt ugnen på 225˚C.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt (ca 30x40cm).
Vispa upp ägg, vaniljsocker och strösocker pösigt.

Blanda mjöl och bakpulver vänd ner det i äggsmeten och rör till sist i mjölken.

Bred ut smeten jämnt på plåten med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter, eller tills kakan börjar få en gyllenbrun färg. 
Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på.
Låt svalna och bred sedan på fyllningen.
Rulla ihop kakan till en rulltårta och toppa med glasyr, ätbara blommor eller strösocker.
——-
Ät och njut!