Nu har jag gjort en rulltårta, det var hur länge sen som helst jag gjorde en rulltårta, kom knappt ihåg hur man gjorde. Men gott det blev det verkligen, jag och min sambo delade den nästan bara mitt i tur och åt upp en varsin halva, Såå gott var det med en rullis!

Gör såhär:

[Ingredienser]

Sätt ugnen på 250 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner bakpulvret. Vispa ner mjölet försiktigt, lite i taget. Vispa ner mjölken till en jämn smet.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt, jämt och fint.

Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Vakta gärna kakan så att den inte blir bränd, det går snabbt!

Vänd direkt upp tårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. (Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna.) Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.

Mumms mumms..