Lucia Fika! Jag tycker nästan att saffransbiscotti är ett måste nu när det är juletid, jag bakade det förra året och jag bakar det igen såklart. Gott är det verkligen! Det här receptet är väldigt enkelt och jag är helt säker på att en nybörjare kan klara av det!

[Ingredienser]

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med en elvisp. Tillsätt ägg, ett i taget under vispning.

Blanda samman de torra ingredienserna –  vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten.

Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandats. Rulla degen till fyra längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

Om dom ännu inte är torra efter en halvtimme så kan dom låta stå i ugnen tills ugnen har svalnat eller över natten.