Första advent! Och då blir det Saffrans biscotti! Mumms mumms!

[Ingredienser]

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med en elvisp. Tillsätt ägg, ett i taget under vispning.

Blanda samman de torra ingredienserna –  vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten.

Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandats. Rulla degen till fyra längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

Om dom ännu inte är torra efter en halvtimme så kan dom låta stå i ugnen tills ugnen har svalnat eller över natten.