Och visst passar saffran i vanlig bulldeg med istället för lite kardemumma som de flesta brukar ha i degen! Det blir goda och saftiga bullar! Mums! Absolut att rekommendera! 

[Ingredienser]

Såhär gör du:

Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, saffran, och nästan allt mjöl men(lite i taget), spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

Riv mandelmassan och blanda med smör till en jämn massa.

Ta upp degen på mjölat bord och dela den i två bitar. Kavla ut. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullarna i lagom storlek. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 min.

Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 8-10 min.