Tycker ni om saffran, vanilj i kombination med vit choklad och lite kola smak? Då är denna fudge något för dig! 
[Ingredienser]

Gör såhär: 

Koka upp socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull.

Låt det koka försiktigt under ca 15 – 20 minuter. Gör ett kulprov när du tror att fudgen börjar bli färdig (häll en klick av smeten i en glas med kallt vatten, om smeten är fast är det färdigt).

Hacka chokladen och valnötterna.

Tag av fudgen från värmen och rör ner den hackade chokladen och valnötterna, rör om tills allt har smält ihop till en slät smet.

Häll upp i en form täck med folie eller bakplåtspapper. låt stelna i kylen, skär i bitar och servera!

Fudge with saffron and vanilla

1.5 dl cream
1.5 dl granulated sugar
1.5 dl of syrup
100g chopped white chocolate
0.5 g of ground saffron
2 pinches of ground vanilla bean

Do:

Boil the sugar, syrup and cream in a heavy saucepan.

Let it cook gently for about 15 – 20 minutes. Make a ”bowl test” when you think the fudge is getting ready (pour a dollop of batter into a glass of cold water if the batter is firm, it is ready).

Chop the chocolate.

Remove fudge from the heat and stir in the chopped chocolate, stir until everything has melted together to form a smooth batter.

Pour into a mold cover with foil or parchment paper. Let cool in the fridge, cut into pieces and serve!