Här kommer ett enkelt och typ super mega gott recept på saffransfudge! Det kommer bli mer fudge nu under julen i massa juliga och härliga smaker! Har ni någon favorit smaksättning på fudge?

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Koka upp alla ingredienser utom chokladen och saffranen i en tjockbottnad kastrull.

Låt det koka försiktigt under ca 20 minuter. Gör ett kulprov när du tror att fudgen börjar bli färdig (häll en klick av smeten i en glas med kallt vatten, om smeten är fast är det färdigt).

Hacka chokladen.

Koka med saffran den sista minuten innan fudgen är färdig. Tag av från värmen och rör ner den hackade chokladen, rör om tills allt har smält ihop till en slät smet.

Häll upp i en form täck med folie eller bakplåtspapper. låt stelna i kylen, skär i bitar och servera!

 

In english: Saffron Fudge! 

1.5 dl powdered sugar
1.5 dl of syrup
1.5 dl cream
3 tablespoons butter
1 teaspoon vanilla
1 packet of saffron (0,5g)
100g white chocolate

Boil all ingredients except chocolate and saffron in a heavy saucepan.

Let it boil for about 20 minutes. Make a fudge test when you think fudge is getting ready (pour a dollop of the mixture into a glass of cold water if the batter is firm, it is ready).

Chop the chocolate.

Boil with saffron the last minute before the fudge is ready. Remove from heat and stir in the chopped chocolate, stirring until everything is melted together to form a smooth batter.

Pour into a mold cover with foil or parchment paper. let cool in the fridge, cut into pieces and serve!