Japp – här kommer ännu ett härligt fudge recept. Jag älskar fudge, det blir lixom små godbitar som man inte kan få för mycket av! -OCH det går att variera smaker i all oändlighet. Idag bjuder jag er alla på mina bästa fudge-praliner med saffran toppade med frystorkade lingon. Gott, Gott och Gott helt enkelt! 

Saffransfudge: 

Saffransfudge:
1,5 dl grädde
1,5 dl strösocker
1,5 dl sirap
100 g hackad vit choklad
0,5 g mald saffran
1/2 tsk med mald vaniljstång

Topping:
200 g ljus choklad
1 msk rapsolja
Frystorkade lingon

Koka upp socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull.

Låt det koka försiktigt under ca 15 – 20 minuter. Gör ett kulprov när du tror att fudgen börjar bli färdig (häll en klick av smeten i en glas med kallt vatten, om smeten är fast är det färdigt).

Tag av fudgen från värmen och rör ner den hackade chokladen, rör om tills allt har smält ihop till en slät smet.

Häll upp i en form täck med folie eller bakplåtspapper. låt stelna i kylen, skär sedan i bitar.

Topping: 

Smält ljus choklad tillsammans en liten skvätt med rapsolja (Detta gör att chokladen blir lite rinnigare och täcker fudgen snyggare). Doppa bitarna med saffransfudge i chokladen och låt stelna på ett bakplåtspapper. Toppa med några frystorkade lingon för lite extra krispighet.

Servera dunder-goda fudgepraliner! 

saffransfudge2 saffransfudgepralin1

Translated: Chocolate with saffron fudge!

Saffron Fudge:
1.5 dl cream
1.5 dl granulated sugar
1.5 dl of syrup
100g chopped white chocolate
0.5 g of ground saffron
1/2 teaspoon of ground vanilla bean

Topping:
200 g light chocolate
1 tablespoon oil
Freeze Dried cranberries

Saffron Fudge: Bring to boil: sugar, syrup and cream in a heavy saucepan.

Let it boil for about 15 – 20 minutes. Make a ”bowl-test” when you think that the fudge begins to be finished (pour a dollop of batter in a glass of cold water if the batter is firm, it is ready).

Remove fudge from the heat and stir in the chopped chocolate, stirring until everything has melted together to form a smooth batter.

Pour into a mold cover with foil or parchment paper. Let cool in the fridge, then cut into pieces.

Topping: Melt the milk chocolate together a little dash of rapeseed oil (This allows the chocolate to get a little runny and covers fudge prettier). Dip the pieces with saffron fudge into the chocolate and let harden on a baking paper. Top with some freeze-dried cranberries for extra crispiness.

Serve thunder-good fudge chocolates!