En riktigt härlig banankaka som även är saftig, det är aldrig fel att ha hemma. Funkar super bra att ha i frysen. Dela upp kakan i mindre bitar så det går lätt som en plätt att ta fram en bit som tinar snabbt ur frysen när man väl är sugen. Eller när man får oväntat besök!

Ingredienser: (8 portioner)

100 g smör

3 st ägg

2 dl strösocker

1 nypa vaniljpulver

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 krm salt

3-4 st väl mogna bananer

5 dl vetemjöl

1 dl mjölk

 

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Smält smör.
  • Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter.Smord och bröad form.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och vispa till en jämn smet. Vispa ihop.
  • Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel.
  • Tillsätt bananmos, smält smör, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.
  • Tillsätt mjölet, lite i taget under omrörning.
  • Häll smeten i formen.
  • Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.
  • Låt kakan svalna och servera!

Använd gärna fler bananer, ungefär 1-2 st extra om du har, det blir bara godare! tycker jag 🙂