Här kommer några riktiga godbitar av saftig jordnötskaka, japp det är lika gott som det låter! Kakan kan både bli lite plattare och lite fluffigare, spelar ingen roll vad det blir – super gott hur som helst! 

Ingredienser:

100 g smör
1,5 dl Ljust muscovadosocker
1,5 dl Strösocker
2 ägg
4 msk jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1dl jordnötter
en nypa salt

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 ° C.

Blanda ihop rumsvart smör tillsammans med strösocker, moscovadosocker och vaniljsocker.

Rör sedan ned ägg, ett i taget och blanda sedan i jordnötssmör och salt.

Rör ned de övriga ingredienserna (inte jordnötterna) i smeten och blanda jämt och snyggt.

Klä en långpanna med folie eller bakplåtspapper, (en mindre variant). Häll över smeten i långpannan.

Häll över jordnötterna över smeten och grädda i ungen under ca 30 minuter.

——

Soft peanut butter cookies

100g butter
1.5 dl Light Muscovado sugar
1.5 dl granulated sugar
2 eggs
4 tablespoons peanut butter
1 teaspoon vanilla
2 ½ dl flour
1 tsp baking powder
1 dl peanuts
a pinch of salt

Preheat the oven to 175 ° C.

Mix the room-temp butter with granulated sugar, muscovado sugar and vanilla sugar.

Then stir in eggs, one at a time, then mix in the peanut butter and salt.

Stir in the remaining ingredients (not peanuts) in the batter and mix evenly and nicely.

Line a roasting pan with foil or parchment paper, (a smaller version). Pour the batter into the pan.

Pour the peanuts over the batter and bake in the oven for about 30 minutes.

Serve!