Finns det något höstigare än en riktigt härlig morotskaka, saftig så att den smälter i munnen? Det kanske är kanelen som gör att det smakar höst, eller vad tror ni? Här har ni i alla fall ett super smarrigt och enkelt recept på morotskaka-tårta!  Ät och njut! 

Ingredienser: (ca 6 portioner)

4 st ägg

3 1/5 dl strösocker

6 dl rivna morötter

3 dl olja

5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 1/5 tsk bakpulver

1/5 tsk salt

2 tsk kanel

1 krm vaniljpulver

 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175°c.

Vispa upp strösocker och ägg till en fluffig smet.

Sikta ihop mjöl alla de torra ingredienserna i en bunke.

Blanda i alla ingredienser med smeten under omrörning.

Häll över smeten i en form täckt med bakplåtspapper. (Jag använde en form som var 24 cm i diameter)

Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.

Låt svalna och gör frosting!

 

Frosting: 

Vispa ihop 200 g smör och 400 g färskost.

Tillsätt sedan 3 1/5 dl florsocker och 1 krm vaniljpulver.

Vispa till en slät frosting och toppa den avsvalnade kakan med!

 

Toppa gärna med Limesocker, det passar super gott till! Du blandar ca 1 dl strösocker med rivet skal från 1 st lime – klart!