Bananbröd (kaka) är väl super lyxigt att äta till frukost eller vad säger ni? Smarrigt att servera ljummen med lite smör på, mums! 

Ingredienser: (ca 10 skivor)
100 grumsvarmt smör
2 dl strösocker
5 st mogna bananer
2 ägg
3.5 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
En nypa vaniljsocker
En nypa kanel
Gör så här:
  Sätt ugnen på 200°C.
  Smöra och mjöla en brödform, ca 1 ½ liter (för 10-12 skivor).
  Skala och mosa 4 av bananerna (för 10-12 skivor). Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa först ner äggen i smörsmeten och sen de mosade bananerna.
  Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör till en slät smet. Häll över i formen. Skala och dela en banan längsmed. Lägg med snittytan uppåt på smeten.
  Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter tills kakan är gyllene, känn med sticka så den är klar i mitten. Låt svalna och skär i skivor.