Här kommer det cookies igen! Jag tror att mina kak-inlägg har varit dom populäraste under våren så vad säga, ännu fler kakor kanske? 

Gör såhär: 

150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 msk sirap
2 st daim

Sätt ugnen på 225 grader.

Rör ihop smöret och socker. Blanda ihop det torra ingredienserna och blanda sedan ned i smöret.

Rör sedan ned sirapen och rör till en deg.

Dela degen i 2 delar och platta ut två längder på en plåt med bakplåtspapper.

Hacka Daimen och fördela på längderna.

Grädda i ca 8 – 10 minuter.

Skär kakorna direkt när du tar ut dem ur ugnen, låt svalna och servera!

Mums! 

 

 

DSC_0266 DSC_0269

Translated: Chewy Daim cookies!

150g unsalted butter
2 dl sugar
2 teaspoons vanilla
1 teaspoon baking powder
3 dl flour
2 dl oat
2 tablespoons syrup
2 Daim

Preheat the oven to 225 degrees ° C.

Stir together the butter and sugar. Mix together the dry ingredients and then mix into the butter.

Then stir in the syrup and stir to a dough.

Divide the dough into 2 pieces and flatten two lengths on a baking sheet.

Chop the Daim and distribute on lengths.

Bake for about 8 – 10 minutes.

Cut the biscuits immediately after removing them from the oven, let cool and serve!

Yum!