Vad bakar du till fettisdagen/semmeldagen? Jag har bestämt mig för att testa ett nytt recept på en semmelvariant om året (minst). I år började jag med denna goding, en semmelglass! Lätt som en plätt att göra och smakar super gott. 

Ingredienser: Glass till ca 5 portioner (10 kulor)

1 ägg

2 äggulor

1 dl strösocker

1 tsk kardemumma

2 dl mjölk

2 1/2 dl vispgrädde

75 g mandelmassa

Gör så här:

Riv mandelmassa grovt.

Vispa ihop ägg, mjölk, strösocker, kardemumma mandelmassan.

Vispa upp grädden till ett lite hårdare fluff.

Rör ihop grädden och äggsmeten, blanda väl.

Häll över smeten i en form och ställ i frysen.

Låt stå i frysen i minst 6 timmar.

Ställ fram ca 20 min innan servering för bästa smak och konsistens!


Ha en super härlig dag!