Varför inte göra en vanlig tårta, piffa tårtbottnarna med kardemumma och toppa en härligt perfekt vispad grädde, hackad mandel och mini semlor och fylla den med mandelmassa? Muuuums! Det kan ju lixom inte gå fel. Har jag fler som är semmel-fanatiska där ute? 

Semmeltårta (ca 6 portioner)

4 st ägg

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk pakpulver

1 tsk kardemumma

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 200°C.

Lägg bakplåtspapper i botten av en rund form cirka 20 cm i diameter med löstagbar kant.

Vipsa upp ägg och socker pösigt.

Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål.

Rör ner blandningen med det uppvispade ägget.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-23 min.

Ta ut kakan ur ugnen och vänd botten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt ligga kvar i formen tills den har svalnat.

Vänd upp botten och skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 3 delar.

Fyllning:

200 g mandelmassa

2 msk mjölk

1 nypa vaniljpulver

Topping: 

Toppa med vispad grädde, hackad mandel och mini semlor.


SemmelTårta2

SemmelTårta3

Ät och njut av livets goda semlor!