Nu startar jag en tema-vecka, med Kakor! För er som gillar kakor – Kika in här lite extra i veckan! 

Det här är ett nytt recept för mig, jag är inte så förtjust i shortbread eller butterfingers/cookies som man kan kalla det. Det var min sambo som tvingade mig att baka de här kakorna, haha han blev riktigt nöjd och det är väl huvudsaken. 

Ingredienser:

2 msk strösocker
1 dl florsocker
4,70 dl vetemjöl
225 g smör

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 ° C

Rör smör, florsocker och strösockret poröst.

Tillsätt mjölet och rör ihop till en slät deg.

Rulla ut degen och platta till så att det blir en rektangel/ fyrkant.

Skär ca 5 – 8 mm tjocka skivor, lägg på en plåt med bakplåtspapper och nagga ett snyggt mönster med en gaffel.

Grädda i ca 10 minuter eller till det blivit lätt gyllenbruna i kanterna.

Låt svalna och servera!

 

 

Translated: Classic Shortbread 

2 tablespoons granulated sugar
1 dl powdered sugar
4.70 dl flour
225 g butter

To do: 

Preheat the oven to 175 ° C

Beat the butter, icing sugar and granulated sugar fluffy.

Add the flour and mix to a smooth dough.

Roll out the dough and flatten so that it becomes a rectangle / square.

Cut about 5-8 mm thick slices, place on a baking sheet with parchment paper and chip away a nice pattern with a fork.

Bake for about 10 minutes or until it become light golden brown at the edges.

Let cool and serve!