Sillsallad till midsommar! Hur gott som helst och snyggt blir det också, gör en klassisk varnar fast använd istället polkabeta eller testa min variant nedan! I samarbete med Cylinda.se så tog vi fram detta recept till påsk men det passar ju minst lika bra nu till midsommar! 

Ingredienser: (4 portioner)

150 g sill (Brantevikssill eller din favorit)

800 g kokt färskpotatis

1 st knippe dill

1/2 finhackad rödlök

1/2 hackad gurka

1 st polkabeta

1 dl gräddfil

4 st tunt skivade rädisor

Gör såhär:

Koka potatisen och dela i mindre bitar och lägg upp på ett fat och låt svalna.

Skiva polkabeten tunt, helst i mandolin och dela sedan skivorna på mitten eller i fjärdedelar. Det går lika bra att använda kokt som färsk polkabeta.

Fördela polkabeta över potatisen, de tunt skivade rädisorna, gurkan och sillbitarna.

Klicka ut gräddfilen, strö över den finhackade rödlöken och toppa med dill!

Servera en fräsch och god sillsallad till midsommar!