Servera en smulpaj som kakor eller små godbitar, det är inte alls fel! Eller kanske med en klick chokladglass toppad med chokladsås, mums! More is more så att säga. 

Ingredienser: (ca 6 portioner)

Degen: 

125 g smör

3 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

 

Fyllningen: 

ca 500 g färska valfria bär alt. 250 g jordgubbar & 250 g blåbär

1/2 dl florsocker

1 msk potatismjöl

 

Gör så här:

Degen: 

Sätt ugnen på 200°C, över och undervärme (alt, 180°C varmluft).

Dela smöret i mindre bitar och blanda ihop det med strösocker och vetemjöl tills det blir till en smulig deg.

Blanda i vallmofrön och havregryn.

 

Fyllningen:

Blanda blåbär och skivade jordgubbar med florsocker och potatismjöl.

Tryck ut hälften av degen i botten av en ugnsfast form täckt med bakplåtspapper.

Häll över fyllningen.

Strö resten av smuldegen över fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter eller tills den har fått en gyllenbrun färg.