Dessa små wienerbröds aktiga bakelserna skulle jag vilja testa att göra med andra bär, björnbär eller kanske rabarber? Muums! 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Gör en smördeg / wienerdeg eller köp färdiga smördegsplattor.

Jordgubbarna skall tillsammans med sockret värmas och kokas upp. Vill du ha jordgubbarna i större bitar skall du inte röra runt allt för mycket under kokningen. Vill du att jordgubbarna ska vara med delade kan du dela dom ännu mer med sleven under kokningen.

Låt jordgubbsfyllningen svalna.

Lägg fyrkanter av smördegen på ett bakplåtspapper, gör en kant runt plattorna genom att antingen vika upp degen runt om eller skära ut bitar och lägga runt om för att få en liten förhöjning.

Pensla bröden med ett uppvispat ägg och häll på jordgubbsfyllningen i varje bröd. Gräddas i ugnen i ca 15 minuter eller tills bröden blivit gyllenbruna!