Mer kola åt folket i jul! Eller vad säger ni? Jag känner att det blev så dåligt med julbak förra året så i år ska jag försöka att fylla på Julbaks kategorin här i bloggen. Jag tror faktiskt att jag redan har slagit förra årets recept-rekord. Det trodde jag aldrig med en liten mini människa som lever rövare här hemma. Spana in med julbak i Julbaks kategorin! 

Ingredienser:

50g smör
1,5 dl strösocker
1 dl grädde
1/2 dl sirap
1/2 dl nöt och bärmix

Gör såhär: 

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.

Blanda i resten av ingredienserna och koka i ca 15 minuter. Dubblar du receptet behöver du koka lite längre ca 20 – 30 min. Gör kulprovet* för att få dem som du vill ha dem. 

Häll upp i en form som gärna klädd med bakplåtspapper.

Låt stelna i kylen, servera dom som de är eller slå in i papper!

*Kulprovet: Tag en glas med kallt vatten. Droppa i kolan i det kalla vattnet. Går kolan att forma till en kula är det klart. Den konsistensen kolan får i vattnet är den konsistens som kolan får när den sedan är kyld. 

Bärkola1 Bärkola2


Ha en fortsatt mysig dag!