En smulpaj är kanske något man orkar ge sig på i värmen och visst är det bland det godaste som finns att fika med under sommaren? Det är svårt att gå till fler härliga sommar-smaker i ett, jordgubbar och rabarber är nog bland det godaste som kikar fram under sommaren.
[Ingredienser:200 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g jordgubbar
100 g rabarber
Gör såhär:
Blanda ihop ingredienserna till degen, smör, socker och mjöl – blanda till det blivit en smulig massa.
Dela jordgubbarna på mitten och skiva rabarbern.
Tag hälften av smulorna och lägg i botten av en pajform.
Lägg på jordgubbarna och rabarbern.
Häll över resten av smulorna.
Grädda i mitten av ugnen på ca 210 °C i ca 20 minuter.
Servera med vispad grädde eller krämig vaniljsås!
—
Translated: Swedish crumble cake with strawberries and rhubarb!
200g butter
4 dl flour
1 dl granulated sugar
200 g strawberries
100 g of rhubarb
Mix together the ingredients for the dough, butter, sugar and flour – mix it become a crumbly mass.
Share the strawberries and rhubarb.
Take half of the crumbs and place in the bottom of a pie plate.
Add the strawberries and rhubarb.
Pour the rest of the crumbs.
Bake in oven at about 210 ° C for about 20 minutes.
Serve with whipped cream or creamy custard!
Lämna en kommentar