En super enkel och snabb mikrokaka som passar perfekt till en kula hemgjord glass! Det är ju lite variation att baka i mikron men det är ju alltid kul med nytt!
Ingredienser:
1 ½ – 2 msk smält smör
1 msk socker
1 msk farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl mjöl
Hackad choklad efter smak
Gör såhär:
Smält smöret i mikron i en skål,
Blanda ner alla torra ingredienser till en deg och lägg i en mindre skål.
Blanda ner chokladbitar efter smak, mer eller mindre! Jag gillar mycket!
Grädda kakan i i mikron i ca 40 – 1 ½ minute beroende på din mikro, börja försiktigt.
Servera gärna med glass och chokladsås!
Vad supersmidigt med en kaka i mikron, det är ju perfekt om sötsuget sätter in helt plötsligt 😉 Rikigt gott lät det!
Jag har också funderat på att testa en sådan kaka, roligt!
Ser ju snabbt, smidigt och smarrigt ut :0)
Smart idé! Blir kakan knaprig när man gör den i micron?
Inte så värst knaprig, det blir en mjuk kaka, mer som en mjukare paj och perfekt till en kula glass! Suuuper gott!
Coolt, har inte ens kommit på tanken ska jag säga…!
Vad skoj att bara slänga in det i micron! Jättesmidigt 🙂
Ingen dum idé när man ska fixa till något gott snabbt och smidigt! Jag använde nästan aldrig mikron till mer än att värma eller tina något.
Ääälskar snabba desserter så denna kommer jag definitivt att testa… kanske redan ikväll 🙂
Spontant känns det som att den hade gynnats med lite havregryn i. Tror jag ska testa att byta ut halva mjölet mot havregryn.
Ja testa de, det låter gott! Det blir alltid lite extra smak med havregryn! (: