Jag har testat att göra semlor på ca 45 minuter eller vad det nu tog att göra dessa semlor, det blev snabb jäsning och en snabbis i ugnen, dom blev tillomed goda och absolut nått för er att testa om ni har bråttom med era semlor!

[Ingredienser]

Gör såhär:

Blanda hälften av mjölet, torrjästen och alla andra torra ingredienser i en skål.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm till ca 40 – 45 grader.

Blanda i det varma mjölk spadet i de torra ingredienserna under omrörning och blanda i allt tills det blivit en deg och tillsätt resten av mjölet, så mycket som det behövs.

Fyll en diskho med varmt vatten och ställ ner bunken med degen i och låt jäsa i ca 15 minuter.

Gör små bullar av degen, ca 10 – 16 st beroende på storlek och låt jäsa under bakduk i ca 15 minuter.

Grädda sedan i ugnen i ca 10 – 15 minuter beroende på storlek i 225 grader (Mitten av ugnen).

Vispa grädden.

Blanda riven mandelmassa med mjölken och rör till en massa som kan fylla semlorna.