Ibland blir man ju bara föör sugen på kakor! Jag tänkte försöka uppdatera ett gäng med kakrecept nu farmöver och börjar med ett recept på Snickerdoodles, ett klassiskt recept men mycket smak. Det blir en lite krispig yta av socker och kanel blandningen med ett segt innehåll – super gott!

Ingredienser:

3 dl vetemjöl
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 st ägg
1/2 tsk bikarbonat
1 nypa äkta vaniljpulver

Socker & Kanel blandning

Gör såhär: Snickerdoodles (ca 20 kakor)

Sätt ugen på 200 ° C

Blanda ihop mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.

Vispa upp smör och socker i en bakmaskin. Tillsätt sedan ägget under vispning.

Tillsätt sedan mjölblandningen under omrörning, arbeta till en slät deg.

Blanda ihop lite kanel tillsammans med socker (ca 1 dl). 

Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar, rulla sedan i kanel-sockret och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

Svalna och servera!

Translated: 20 Snickerdoodles cookeis

3 dl flour
100g butter
1.5 dl granulated sugar
1/2 teaspoon baking soda
1 pinch of real vanilla powder
Sugar & Cinnamon mixture

Map ùgen at 200 ° C

Mix together flour, baking soda and vanilla sugar in a bowl.

Beat the butter and sugar in a baking machine. Then add the egg while whisking.

Then add the flour mixture, stirring, work into a smooth dough.

Mix the cinnamon (1 teaspoon) with sugar  (1 dl).

Divide the dough into 20 pieces and roll into balls, then roll in cinnamon-sugar and then place on a baking sheet with parchment paper.

Bake the cookies in the middle of the oven for about 8 minutes.

Cool and serve!