Snickerskladdkaka med mumsig chokladfudge plus jordnötter, OCH en härligt krämig chokladtopping på det! Vem säger nej till denna? Inte jag. Den här kakan fick följa med mig till jobbet nu när det var min tur att ta med fika till vår Fika-fredag – alltid lika kul! 

Snickerskladdkaka med fudge och jordnötter – Gör Såhär: 

Botten: 
150 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver

Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Rör ner de övriga ingredienserna och vispa ihop till en slät och jämn smet. Häll smeten i en smörad/bröad form. Grädda kakan i 175°C under ca 20 – 25 minuter. Låt svalna! 

Kolan/Fudgen: 
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
4 msk sirap
50 g ljus choklad
75 g smör
2 dl salta jordnötter

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull, koka upp och låt koka under ca 6 minuter. Rör lite då och då så att det inte bränns i botten. Tag av kastrullen från värmen och rör ned chokladen och jordnötterna. Häll över fudge-smeten över chokladkakan. Låt svalna i kylen. 

Chokladtopping: 
200 g ljus choklad & 1/2 dl grädde

Koka upp grädden i en kastrull, tag av från värmen och rör ned chokladen. Rör tills det blivit en slät smet. Toppa kakan med chokladtoppingen.

kladd1

Translated: This recipe is not translated yet.