Kanelbullar toppade med torkade blåbär.

Sött, syrligt och gott i ett. Det finns miljontals olika varianter på bullar och här är ännu en till av dem alla. Blanda i lite frystorkade/torkade blåbär i både fyllningen och på toppen tillsammans med pärlsockret så blir det en ny härlig smak på bullarna. Vågar ni testa? 

[Ingredienser]

Gör såhär:  ca 18 små bullar

Degen:

Smält smöret i en kastrull, häll i 2.5 dl mjölk och värm till 37°C. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet.

Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet (spar lite till utbakning). Arbeta ihop en smidig deg och lägg under duk i ca 30 minuter för jäsning.

När degen jäst klart kavlar du ut degen till en fyrkant, breder på fyllningen och rullar ihop till en lång rulle. Skär i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.

Grädda bullarna i ugnen under ca 200°c i ca 15 minuter (beroende på storlek).

Fyllningen: 

Blanda ihop alla ingredienser till en mjuk och slät massa. Bred på den på den utkavlade degen.

Etikett [ Tack! ] Påse [ Special Delivery ]

blåbarbulle1 Blåbarsbullar2

Translated:

The dough
75 grams butter
2.5 dl milk
25 grams of yeast
1 pinch of salt
1 dl sugar
7 dl flour
The filling
100g butter
1 teaspoon pure vanilla powder
1 tablespoon vanilla sugar
2 tablespoons sugar
2 tablespoons freeze-dried blueberries
Topping
+ 2 tablespoons freeze-dried blueberries

The dough:

Melt the butter in a saucepan, pour in 2.5 dl of milk and heat to 37 ° C. Crumble the yeast into a bowl and mix it in a little bit of the milk/butter mix.

Add the rest of milk/butter mix, salt, sugar, cardamom and most of the flour (saving little to baking). Work together a smooth dough and put under canvas in about 30 minutes for fermentation.

When the dough yeast clearly divide roll into a bun and cut into about 18 pieces.

Filling:

Mix together butter and sugar, stir until it is mixed well. Add the other ingredients and mix well until creamy mass. Spread the cream on the dough.

Topping: Garnish with freeze-dried blueberries.