Jag har kommit på att sockerkaka går ganska snabbt att göra. Det går fort att slänga ihop alla ingredienser i bakmaskinen och medan den vispar på kan man smöra formen.. skjuts in i ugnen och sen färdig! Enkelt! Perfekt vid oväntat besök och tänk va gott det luktar! Men.. man vill inte servera en tråkig sockerkaka (utseendemässigt) så toppa med vispad grädde och jordgubbar – gott och snyggt! 

Sockerkaka delux

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175°C grader

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Fyll en smord (med smör) och bröad (med ströbröd) kakform.

Grädda sockerkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter, prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig.

Låt svalna.

Vispa grädden fluffigt med vaniljpulver och vaniljsocker. Spritsa på grädden på sockerkakan när den har svalnat, annars kommer grädden att smälta. Skiva eller använd hela jordgubbar till dekoration. Med fördel kan du även pudra på lite florsocker innan serveringen.

Spritspåsar och tyllar kan du köpa i butiken!

Translated: Sponge cake deluxe! 

Cake: 
3 eggs
2.5 dl granulated sugar
1 teaspoon vanilla
30g melted butter
1 dl milk
3.5 dl flour
1 teaspoon baking powder
1 pinch of salt
3 teaspoons freshly squeezed lemon

Topping: 
2 dl whipping cream
1 pinch of real vanilla powder
1 teaspoon vanilla sugar
A bunch of strawberries

Preheat the oven to 175 ° C degrees

Beat eggs and vanilla sugar until white and fluffy.

Melt the butter and stir in the milk, mix it with egg mixture.

Mix flour, baking powder and salt, and fold gently into the dough.

Fill a greased (with butter) and Broad (with breadcrumbs) cake tin.

Bake the sponge cake in the middle of the oven for about 30 minutes, try it with a stick, sponge cake should not be sticky.

Allow to cool.

Whip the cream until fluffy with vanilla powder and vanilla sugar. Pipe the cream on the sponge cake after it has cooled, otherwise the cream are melting. Slice or use whole strawberries for decoration. You can also powder on a little icing sugar before serving.