Här kommer receptet på sockerkaks dekorationen jag hade runt mina mousse bakelser. För att göra den här formen på bakelserna använde jag mig av rundlar där jag tryckte ner kakan i så att mönstret kom mot kanten eftersom den skall synas utåt, sen fyllde jag på med moussen inuti och lät det stelna i kylen. När det stelnat en timme så tar jag bort rundlarna och vips står det en snygg bakelse där. Väldigt praktiskt. 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Börja med att göra smeten till mönstret. Tag fram en plåt med bakplåtspapper på.

Vispa smöret och florsockret till en krämig massa. Vispa sedan ner äggvitan och och vetemjölet, färga sedan med valfri färg. Det går bra att använda både karamellfärger och pulverfärger.

Spritsa ditt valda mönster på bakplåtspappret och låt stå.

Sockerkakan / Mandelkakan:  

Börja med att smälta smöret. Vispa sedan ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda försiktigt i de torra ingredienserna.

Häll i det smälta smöret försiktigt, lite i taget.

Häll över smeten över dom spritsade dekorationerna och grädda i ugnen (nedre delen) i ca 20 minuter på 175 grader, tills kakan fått lite ljusbrun färg. 

Skär ut långa remsor och täck som kant dekoration eller annat.