[ Drycker som passar grillen ]

Här kommer två härliga drycker inför sommarens grillfest. En härlig fördrink som passar både inför grillningen och som en extra smaksättare i desserten och en grym chardonnay som passar perfekt till den grillade fisken och härligt ljumna grönsaker. 

dryckisch1

[ Fresita ]                                                              [ Pasqua Chardonnay Grillo ]

 

Fresita – en jordgubbsdryck gjord på handplockade jordgubbar. 

Fresita som betyder jordgubbe på spanska är ett mousserande vin från Chile. Det är tillverkat enligt Charmatmetoden på en blandning av Muscat, Chardonnay, Sauvigon Blanc och som ända mousserande vin på marknaden, av en puré av handplockade, färska jordgubbar. Priset ligger på ca 84 kr. 

 

En vit syrlig, fruktig och ekologisk till grillen – Pasqua Chardonnay Grillo. 

Nu så här i grilltider vill man gärna ha ett säkert kort till köttbiten eller fisken. Vill man dessutom ha ett ekologiskt vin så är en Pasqua Chardonnay Grillo, till det fantastiska priset 69 kronor, ett självklart alternativ. På Bröderna Pasquas odlingar på västra Sicilien är förutsättningarna för att odla ekologiskt de allra bästa; läget har relativt stor skillnad i altitud (höjd över havet) vilket förlänger växtsäsongen och därmed också skörden, och ger druvorna en tydligare aromatisk intensitet med bibehållen frisk fruktsyra.