Jag fortsätter med härlig höst-mat. Jag älskar verkligen hösten, även fast det börjar bli vår, haha! Jag har under hösten jobba tillsammans med C3 med några recept till deras slow cooker. Här kommer några härliga bilder på en Sötpotatis/pumpasoppa men jag tänker dela med mig av en Butternut pumpa soppa som jag tycker är snäppet godare! 

Ingredienser:

1 st hackad gul lök
2 skivade vitlöksklyftor
500 g pumpa – butternut
1/4 tsk sambal oelek
5 dl buljong av grönsaker
Smör

Gör såhär: 

Gröp ur en pumpa och skär i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med en stor klick smör.

Fräs pumpan, vitlöken och den gula löken.

Häll sedan över buljongen och sambal oeleken, låt koka i ca 20 minuter – tills pumpan är mixbar.

Mixa och servera!

SötpotatissoppaC32SötpotatissoppaC3bloggbild

Butternut pumpkin soup!

1 piece sliced ​​yellow onions
2 sliced ​​garlic cloves
500 g of pumpkin – butternut
1/4 teaspoon sambal oelek
5 dl broth of vegetables

Butter

Hollow out a pumpkin and cut into pieces and place in a saucepan along with a big slice of butter.
Fry the pumpkin, garlic and the onion. Then pour over the broth and sambal oelek, let cook for about 20 minutes – until the pumpkin is mixable.

Mix and serve!