Min nya favvo, pommes frites gjord på sötpotatis. Sött, salt och super gott på samma gång. Det var många år sen sist jag testade sötpotatis och tyckte sådär men det här var grejer det!

Ingredienser:

2 st sötpotatisar
1/2 liter olja
Salt

Gör såhär: (2 portioner)

Skär sötpotatisen i stavar.

Hetta upp en kastrull med oljan, sänk värmen och lägg i potatisstavarna (ca 10 – 20 st åt gången).

Fritera tills det blivit gyllenbruna. Lägg upp på papper och salta på en gång medan de är varma.

OBS: När du friterar ska du ha lock tillgängligt ifall oljan börjar brinna. Lägg på ett lock och tag av från värmen. 

——

sweet potato fries (2 servings)

2 Sweet Potatoes
1/2 liters of oil
salt

So do this:

Cut the sweet potato into sticks.

Heat a saucepan with the oil, lower the heat and add the potato strips (about 10 – 20 pieces at a time).

Deep fry until it is golden brown. Add up the paper and savory at once while they are hot.

Note: When frying, you should have cover available if oil begins to burn. Put the lid on and remove from the heat.