Mumsig paj till alla tillfällen, det går lika bra att byta ut spenaten mot broccoli eller annat gott som kan finnas i frysen. Det går super att göra en man tager vad man haver paj med det man har hemma. Det brukar alltid bli lika gott vad man än har i pajen. Mums! 

Ingredienser:

Pajskal:
4 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
40 g smör
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt

Fyllning:
300 g upptinad spenat
3 st ägg
1 dl grädde
200 g riven västerbottenost
Salt & Peppar

Gör såhär: 

Pajskal: 

Rör ihop alla ingredienser till en deg.

Kavla ut degen och fyll en pajform.

Grädda i mitten av ugnen på 200°C under ca 15 minuter eller tills skalet börjar få färg.

Fyllning: 

Rör ihop ägg, grädde, dina favvo kryddor och osten.

Bred ut spenaten i pajskalet och häll över äggstanningen.

Toppa gärna med lite extra riven ost. 

Grädda i mitten av ugnen (200°C) under ca 30 minuter eller tills pajen fått fin gyllenbrun färg på toppen.

Servera!

Pajjspenat2 Pajjspenat1

Tips: Perfekt att frysa in i bitar och ta fram till lunch eller att ha i matlådan!