Ni som fortfarande jobbar hemifrån, tycker ni att de är skönt att ha en matlåda färdig att värma på eller vill ni hellre ta något annat? Ett tips är att både ha pajbitar i frysen men även i kylen om man ändå är hemma då kan man antingen ta en uppskuren bit eller skära upp en egen! Jag tycker det känns lyxigt att ha färdiga matlådor och paj går alltid hem hos oss. 

Ingredienser:
Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 125 g smör
  • 1 ägg
Fyllning:
  • 3 ägg
  • 1/2 gul lök
  • 200 g hackad spenat, finhackad
  • 1 dl mjölk
  • Salt och svartpeppar
Gör så här:
  1. Pajdegen: Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela.
  2. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter.
  4. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter.
  5. Fyllningen: Vispa ihop ägg och mjölk, tillsätt sedan spenat och hackad lök.
  6. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen.
  8. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg.