Har ni sett reklamen om restaurang om resuatuarngen DILL som bara använder sig av produkter från Lidl? Jag brukar inte handla på Lidl så ofta, vilket främst beror på att det ligger för långt bort. Marie skrev till Lidl att hög kvalitet aldrig kan ha ett lågt pris. Lidl svarade då med en hel restaurang med råvaror köpta på Lidl.

”I ett inlägg på Lidls Facebooksida den 5 oktober 2013 skrev Marie Söhrman att man får det man betalar för när det gäller kvalitet. Lidl kunde ha svarat henne där och då – men de lät henne uppleva det istället.”

Många har precis som Marie, fördomar om Lidls sortiment, även jag! Lidl valde då att bevisa sin kvalitet i verkligheten: under hösten 2013 öppnade de pop up-restaurangen DILL som lagade mat enbart med råvaror från Lidl. Restaurangen var öppen under tre veckor och kom att bli en av Stockholms hetaste.

Boka ditt bord på Dillsverige.se fr.o.m den 18 maj:

Fakta:
DILL på turné
Restaurangen byggs upp från tre specialbyggda containrar och kommer att färdas till fem svenska orter. Maten som serveras består av en femrättersmiddag med alla ingredienser från Lidl. När Dill öppnade i Stockholm bestod menyn av molekylär mat vilket i sig är svårt att laga hemma. Nu har Angela, huvudkock på Dill, tagit fram en somrig grillmeny med rätter som även är enkla att tillaga i det egna köket. Detta är ett spronsrat inlägg.