Det känns som att det är lite inne med hemgjort nu! Eller vad säger ni? Jag gjorde marshmallows skruvar i ett tidigare inlägg men ville testa att spritsa också. Det blev gula vanilj marshmallows som passar perfekt inför påsk!
Gör såhär:
Gör såhär:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 10 minuter.
Blanda sirap, socker och vatten i en kastrull, Låt koka under omrörning i 10 minuter.
Tag av från värmen och rör ner vaniljsockret.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i sockerlagen.
Häll över sockerlagen i en bakmaskin och vispa i ca 5 minuter, tills lagen är vit och fluffig och spritsbar. Går även bra att hälla i lite karamellfärg.
Häll marshmallow massan på ett florsockrat bakplåtspapper, platta till, låt stelna och skär sedan i bitar. Eller så fyller du en spritspåse och spritsar ut marschmallows på ett florsockrat bakplåtspapper.
—–
Translated:
In english: Easy Marshmallows
6 leaves of gelatine
4 dl sugar
1.5 dl light syrup
1 dl water
2 tsp vanilla
icing sugar
Proceed as follows:
Add the gelatine leaves in cold water, allow to soak for about 10 minutes.
Mix syrup, sugar and water in a pan, let cook, stirring occasionally for 10 minutes.
Remove from heat and stir in vanilla sugar.
Squeeze the gelatine leaves and stir in the syrup.
Pour the syrup into a bread maker and whisk for about 5 minutes, until the law is white and fluffy. Is also good to add some food coloring.
Pour marshmallow mass on a web sugared parchment paper, flatten, let it set and then cut into pieces.
Lämna en kommentar