Macarons i Frankrike är väldigt dyrt och dom smakar precis som dom jag gör själv alltså är det faktiskt inte stor skillnad alls med dessa man gör själv och macaronsen man köper i Paris. Jag köpte med några smaker hem när jag var i Paris sist och visst var dom fina och hade en super fin färg men dom smakade faktiskt likadant och var svindyra. Men nästa gång jag åker till Paris om jag nu gör det igen så ska jag gå på ett riktigt café som Ladurée, detta cafe är känt för sina macarons och har en fransk stil, detta cafe finns även i tex London ifall man råkar ha vägarna förbi.
Macaronsen jag har på bilden har naturella skal utan färg och inuti har jag jordgubbsylt, enkelt och gott ifall man vill ha lite variation så kan man bara använda olika sorters sylt.
Klicka Här för att komma till mitt enkla macaron recept.
Jag måste verkligen testa att göra macarons, det ser så gott ut.
Macarons är så gott, får nog ta och baka lite nya snart
Vilka fina macarons! Jag har gjort såna 4 ggr nu och de har blivit ganska så lyckade. Men hur gör du mandelmjölet? Eller kan man köpa det färdigmalt? Första gången jag bakade så blev de helt släta och fina, men sen har de blivit knottriga på ytan av mandeln som jag tydligen inte lyckats få finfördelad…
Och så har de aldrig blivit blanka som de på caféerna? Jag låter de stå och torka 30 minuter innan jag sätter in i ugnen.
Ska prova ditt recept imorgon!
Jag brukar mala mandeln och låta det torka ordentligt och mala lite till, sen silar jag tar det mest finmalda så kan man mala mer om det fattas. Jag har aldrig låtit dom stå innan jag sätter in dom i ugnen utan dom blir ganska släta och glansiga ändå, men om man vill ha super glansiga ska man nog temperera och sådär. Men testa mitt recept dom brukar alltid bli bra och det är super enkelt 🙂
Berätta hur det blir sen!
Nu drar jag iväg till Norge! Du kan få överraska mig, jag skulle bli hur glad som helst om jag skulle ha 100 prenumeranter på bloglovin när jag kommer hem. Så lägg mer än gärna till mig på bloglovin och följ mig, som sagt, överraska mig. Kram! 😀
vilka fina macarons! säkert jättegott med bara sylt
Hej, Nu har jag provat att göra macarons ur flera olika recept, även ditt som var mycket bra och enkelt, men vad gör jag för fel mina macarons blir bara platta som vanliga maräng? De har ingen fot runt kakan och oftas när jag tar ut dom verkar dom inte heller har nån kaka på bakplåts pappret utan det blir som luft och man tar upp ett lock istället för hela fina kakor.
Hej, jag har börjat fundera lite på det där jag med, ibland funkar inte recepten men ibland gör dom de. Jag tror det är viktigt att det är rätt konsistens så att dom flyter ut en aning och att äggen ska vars färska och rumstempererade, testa och se om det funkar 🙂