Paj passar verkligen till alla tillfällen eller vad säger ni? Jag är helt inne på den lite mer knäckiga sorten just nu, därav många knäckiga paj recept av olika slag. Men nu börjar det bli dags att skörda alla härliga äpplen, jag använde mig av söta Pink Lady äpplen till den här pajen men jag är säker på att den blir ännu godare med egna äpplen från trädgården. Receptet är i samarbete med Cylinda.se. 

Ingredienser: (ca 6 portioner)

  • 4 st äpple (pink lady)
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär äpplen i smala skivor. Lägg dem i en smord ugnssäker form
Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg.
Låt svalna och servera med glass eller vaniljsås.
————
Gör receptet mjölkproteinfri: Välj ett mjölkproteinfritt smör och grädde, tex havregrädde. Ersätt med samma mängd. 
Gör receptet vegansk: Välj ett vegansk smör och tex havregrädde eller soyaprodukter. Ersätt med samma mängd. 

– Ät och njut!

Mer paj? Jag har en hel PAJ KATEGORI här vi bloggen som ni måste spana in!