Ett super lätt och ett super smarrigt bröd som lätt kan bli en limpa eller frallor, du bestämmer vad som passar dig bäst! Addera frön, nötter, kryddor eller annat gott på eller i brödet, Det går även bra att frysa det färdiga brödet. 

TIPS – ALLTID NYGRÄDDAT! Jäs brödet i endast 10 min, plats in det och frys! Ta fram, tina upp (tar ca 15 min) och grädda enligt receptet! Hur smart är inte det? Då kan du ta fram ett bröd och grädda det på morgonkvisten – varje dag!

Ingredienser: 1 stort bröd eller 2 mindre, alt. frallor! 

5 dl ljummet vatten

25 g jäst

1 tsk salt

1 msk olivolja

ca 11 dl vetemjöl special  

Gör så här:
Värm vattnet till ca 37°C, rör ut jästen och salt i vattnet. Blanda i mjöl. Arbeta ihop en smidig, lite kladdig deg. Låt jäsa under handduk i ca 45 min.
Forma till en limpa (för 1 bröd) och lägg på en smord bakplåt. Låt jäsa under handduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C.
Grädda limpan i ca 35 minuter, plus eventuellt 5 minuter på max värme, för att få en knaprig skorpa.
Låt svalna på galler och skär upp i grova skivor.
—————
Fler smarriga bröd: