Nu kanske det har varit mycket mat på bloggen men jag måste verkligen bara dela med mig av detta underbara recept som jag testade för några dagar sen, en sushi sallad med färsk tonfisk.. Hur gott som helst! Det var enkelt och gick ganska snabbt också!

Ingredienser: 

1 bit tonfisk (100g)
100g sushiris
50g gurka
1st noriark
sesamfröm

Gör såhär: (2 portioner)

Koka upp sushiriset, glöm inte tvätta riset ordentligt först, och låt sjuda i ca 10 minuter, låt sedan svalna.

Klipp ett noriark i strimlor och rör ner i riset, häll även i lite sesamfröm i risblandningen. Gör smala strimlor av gurkan och blanda i risblandningen.

Vänd en rumstempererad bit tonfisk i peppar och en nypa med socker. Tag inte för mycket peppar för då är det lätt att peppar smaken tar över fisksmaken och det kan  lätt bli väldigt starkt.

Stek fisken i ca 30 sek på varje sida för att få en snygg yta. Skär sedan upp fiskbiten och lägg snyggt över salladen.

Servera!