Här kommer ett helt nytt, enkelt och dunder gott recept på kakor med smak av jordnöt. Ni som läst bloggen ett tag vet att jag tycker de är riktigt gott med jordnötssmör. Vad tycker ni? Är det något ni gillar att ha på smörgåsen eller att baka med? 

Ingredienser:

3,5 dl vetemjöl
100 g smör
1,5 dl strösocker
1/2 tsk bikarbonat
1 nypa äkta vaniljpulver
1/2 dl jordnötssmör

Gör såhär: 20 st Kakor med jordnötsmör virvel

Sätt ugen på 200 ° C

Blanda ihop mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.

Vispa upp smör och socker i en bakmaskin. Tillsätt sedan ägget under vispning.

Tillsätt sedan mjölblandningen under omrörning, arbeta till en slät deg.

Tryck ut degen på ett mjölat bakbord. Klicka i jordnössmöret och knåda in det försiktigt i degen men inte helt och hållet.

Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

Svalna och servera!

Translated: Cookies with Peanut Butter Swirl

3.5 dl flour
100g butter
1.5 dl granulated sugar
1/2 teaspoon baking soda
1 pinch of real vanilla powder
1/2 dl peanut butter

Preheat the oven to 200 ° C

Mix together flour, baking soda and vanilla sugar in a bowl.

Beat the butter and sugar in a bread maker. Then add the egg while whisking.

Then add the flour mixture, stirring, work into a smooth dough.

Press the dough out onto a floured surface. Click in pent butter and knead it gently into the dough but not completely.

Divide the dough into 20 pieces and roll into balls and place on a baking sheet with parchment paper.

Bake the cookies in the middle of the oven for about 8 minutes.

Cool and serve!