Ta hand om sommarens absolut härligaste blommor, jag älskar verkligen syren, dom är både vackra och doftar underbart! OCH dom är ätbara! Det här är ett super enkalt recept med bara tre ingredienser! Du kan använda syrensirap på pannkakor, i drinkar och i en varm kopp te. Eller varför inte få den den där härligt blommiga smaken i sockerkaka, glasyr eller kakor? 

Syrensirap:

Lika delar, syrenblommor, vatten & strösocker. Jag tog 2,5 dl av varje och kokade med ett björnbär för att behålla den blommiga smaken och den härligt lila färgen. Det går även bra att koka med några blåbär för att få en lite djupare smak!

Gör så här: 

Blanda strösocker och vatten i en kastrull.

Koka upp under omrörning tills sockret löst sig.

Tillsätt de sköljda och rensade blommorna samt eventuella blåbär. Låt koka på svag värme i ca tio minuter.

Sila bort blommor och bär och häll upp sirapen på flaska eller burk.

Förvara i kylskåp.

 


Syrensocker:

Blanda 1/2 dl strösocker med 1/2 dl syrenblommor i en mortel och mortla tills syrenen är finfördelad.

Blanda i ytterligare 1/2 dl strösocker och 1/2 dl syrenblommor.

Rör om och låt stå svalt i en lufttät burk.

Rör om lite då och då och ta bort blommor som blivit bruna allt eftersom så håller sockret längre.

Dekorera med det vackra sockret på tårtor, kakor, drinkar med mera!