Det är riktigt mycket att göra under December, jag antar att många av er håller med. Både jag och ett gäng andra i min släkt fyller även år i december och det är mycket presenter och kalas varvat med julbak och julklappar. Jag har nu gjort mitt och fyllt 26 år, känns riktigt mysko att vara över 25 och närma sig 27.. känner någon igen sig? Livet går för fort! Jag fick en sån fin liten smidig digitalkamera i födelsedagspresent som säkert kommer bli min bloggkamera, så får systemkameran bli min jobbkamera, smidigt va? Jag tycker att det är sååå tungt att släpa på systemkameran det känns ju som att den väger 100 kilo! 

Pärontårta: 

26-326-1

Gör såhär: Gör precis som en vanlig prinsesstårta med vaniljbottnar. Fyllningen byter du enkelt ut mot hemmagjord hallonsynt och ett lager med skivade mjuka päron. Det går bra att kombinera båda två på båda lagren – blir mumsigt. Täck med grädde och sedan marsipan eller sugarpaste (marsipan blir godast). 

——-

Moussetårta med hallon och choklad:

26-2

Gör såhär: Lägg en vanlig vaniljbotten i en hög form med löstagbar kant. Lägg på ett lager med stelnad chokladpannacotta och fyll sedan upp med hallonmousse. Låt stelna i några timmar och tag sedan bort kanten. Täck tårtan med maräng och bränn. Toppa med macaroons, frystorkade hallon och lite extra glitter.