[ Kaffe, Kaffe & Kaffe ]

Här kommer nya kaffesorter från Sofiero Kafferosteri. Allt kaffe är 100% UTZ certifierat, vilket innebär ett långsiktigt hållbart jordbruk med minskad miljöpåverkan och högre levnadsstandard för kaffeodlarna. Dessutom är det himla gott!! 

sofierocofe2 Sofierocoffe1

Volcanic Blend – ett extra mörkrostat kaffe med en hög andel bönor från Östafrika och framförallt från de vulkaniska jordarna kring Mount Kenya. Denna jordmån ger kaffet en unik prägel och en smakupplevelse med mycket fyllighet och karaktär. Ett kaffe med extra rundhet och lång elegant eftersmak. Minst 50% av bönorna är från plantager som ligger på över 1500 meters höjd. 100 % Arabicabönor.

Triple Mountain – ett mörkrostat kaffe med ursprung från tre högvuxna områden i Östafrika, Colombia och Centralamerika. För att få fram smakkaraktärerna har vi rostat kaffet enligt vår definition av skånerost. Ett friskt och välbalanserat kaffe med en lång, ren och fyllig eftersmak. Minst 50% av bönorna är från plantager som ligger på över 1400 meters höjd. 100 % Arabicabönor.

Highland Mist – ett lätt mörkrostat kaffe med ursprung från Östafrika och Centralamerika. Kaffet hämtar en balanserad karaktär från högvuxna områden i Centralamerika. Ett något mildare kaffe som ändå är smakrikt, med tydlig friskhet och lång eftersmak. Minst 50% av bönorna är från plantager som ligger på över 1200 meters höjd. 100% Arabicabönor.

Espresso – en kraftfull och kryddig Espresso med många spännande smaknyanser. En blandning av högvuxna Arabicabönor från Centralamerika och Östafrika, en del från Brasilien samt en del Robustabönor från Vietnam för att få den perfekta Espressobalansen. Ett mörkrostat kaffe med mycket arom och en lång och kraftig eftersmak. Passar lika bra att drickas ren som i en Cappuccino, Macchiato eller Latte.