Nu har jag gjort tiramisu för första gången fast på mitt eget lilla vis. Jag brukar inte följa recept så noga så jag hittar på lite eget här och där så jag hoppas verkligen att detta kommer smaka som en riktig tiramisu. Självklart blev jag väldigt inspirerad av Linda som gör väldigt fina bakverk! Nu Hoppas jag bara att den blev god också!

Gör såhär:

[Ingredienser]

Först började jag att göra en tårtbotten, recept på tårtbotten finns Här.

Jag har använt ett paket savoiardikex, kakao och riven choklad till dekoration men detta är förstås frivilligt.

Kaffe sirap:

Kaffesirapen skall du ha och blöta ner tårtbotten med så att den blir saftig och god och får den klassiska tiramisu smaken. Koka upp sockret, dissarono och kaffet i en kastrull tills sockret smält helt och pensla sedan över bottnarna.

Mascarpone kräm:

Vispa ägg och socker till en fluffig smet, vispa ner mascarponen i smeten. Vispa grädden för sig och rör sedan ner lite i taget ner i mascarpone smeten och blanda väl till en smet, vänd ner med en slikepott för bästa effekt.

Börja med att pensla en tårtbotten, bred på mascarpone smet på botten och fortsätt så i nästa lager, och nästa och hur många lager du vill ha! Jag valde att ha 4 lager. När alla lager är klara har jag valt att dekorera med kex runt om och pudrat tårtan med kakao och riven choklad.