Vill ni baka med en god whisky måste ni testa Black Velvet toasted caramel whisky! Passar perfekt att ha i chokladkakan, kaffet, pralinerna, chokladsåsen, jaaa det finns så mycket gott så! Börja med att göra den här goda chokladkakan, mums! 

[Ingredienser]

Gör såhär: (6 portioner)

Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker ljust och pösigt och rör ner smöret.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
Grädda chokladkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska gärna vara lite kladdig.
När kakan har svalnat breder du på ett lager med chokladsås och sedan ringlar över lite dulce de leche.

——

Black Velvet toasted caramel whiskey

4 tbsp Black Velvet toasted caramel wisky
50g butter
½ dl cooking oil
2 eggs
1 dl granulated sugar
1 dl light muscovado sugar
2 ½ dl flour
3 tablespoons cocoa
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon vanilla
1 pinch of salt
Butter and breadcrumbs to form
For topping: chocolate sauce  and Dulce de leche

Do as follows: (6 servings)

Preheat the oven to 150 degrees.
Melt the butter in a pan and add cooking oil and whiskey.
Beat eggs, sugar and muscovado light and fluffy and stir in the butter.
Mix the dry ingredients and fold them into the batter.
Fill the batter into a greased and floured cake tin with removable edges, about 24 cm in diameter.
Bake the cake in the middle of the oven in about 30 minutes. Try a knit, it should be a little sticky.
Once the cake has cooled down you spread a layer of chocolate sauce and then meander over a little dulce de leche.