Jag är verkligen super nöjd över att jag har lyckats odla alldeles egna tomater från ett litet frö! I alla fall de röda små körsbärstomaterna. Jag fick en liten tomatplanta med gula körsbärstomater från en kompis som trivdes super bra på balkongen! Vi har en inglasad balkong så det blir verkligen som ett växthus på sommaren, varmt och skönt helt enkelt! Har ni också odlat egna tomater? Eller kanske annat gott?

Ett enkelt tips till mellanmål, tilltugg eller förrätt: 

Ingredienser: 

  • 2 st smördegsplattor, tinade (köps färdiga frysta)
  • ca 5 st körsbärstomater
  • ca 1 cm purjolök
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Smakrik olivolja
Gör såhär: 
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Tina upp två smördegsplattor på en plåt med bakplåtspapper (brukar gå ganska snabbt).
  3. Skiva körsbärstomaterna och purjolöken, lägg över smördegen
  4. Strö över salt och peppar över tomaterna och purjolöken. Ringla över en skvätt god olivolja. Ställ in i ugnen
  5. Grädda tills det blir gyllenbruna
  6. Servera gärna när dom är lite varma. Passar bra tillsammans med soppa!

In english: A simple tip to snack or appetizer:

Ingredients:
2 puff pastry sheets, thawed (purchased ready-made frozen)
about 5 pc cherry tomatoes
about 1 cm leek
flake Salt
pepper
tasty olive oil

Proceed as follows:
Preheat the oven to 225 degrees
Thaw two puff pastry sheets on a baking sheet with parchment paper (usually go pretty fast).
Slice cherry tomatoes and leeks, add the butter dough
Sprinkle salt and pepper over the tomatoes and leeks. Drizzle with a dash of good olive oil. Set the furnace
Bake until golden brown
Serve when they are a little hot. Fits well with the soup!