Lyxig och enkel middag med härlig torskrygg och krämig spetskål! Det finns alltid fisk i frysen hemma hos oss, jag köper alltid på mig när de är bra pris. Äter ni fisk ofta hemma hos er? 

Ingredienser: (4 portioner)

4 bitar Torskrygg (ca 100-150 g styck)
1 st Spetskål
1 kruka Färsk dill
3 dl Vispgrädde
1 st Citron (citronsaften)
1 Gul lök
ca 2 msk Smör
Salt & Peppar

Gör så här: 

Salta och peppra fiskbitarna.

Finhacka dillen och strimla spetskål och gul lök.

Hetta upp ca 1 msk smör i en stekpanna och fräs kål och lök på medelvärme tills den mjuknar.

Häll över grädden och låt det koka på svag värme så att grädden kokar in i kålen.

Hetta upp ca 1 msk smör i en ny stekpanna och stek fisken så att fisken får en fin gyllenbrun stekyta.

Tillsätt dill och citronsaften från citronen i spetskålen. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp spetskålen på tallrikar och toppa med den stekta torskfilén.

Servera!

 


Mer fisk? Spana in de här recepten: