För några år sedan var det dom härliga och färgglada macaroonsen från Frankrike som gällde och folk köade till dessa små gudomliga bakverk. Dom har hållit sig kvar på toppen länge nu eftersom det alltid går att hitta nya kombinationer, smaker och färger, det är liksom svårt att tröttna. Samma sak gäller cupcakes och cake pops som egentligen inte är lika inne längre och absolut inget nytt. Det som är nytt kommer från USA, USA är stora på marknaden när det gäller bakverk och idéer och det blir bara bättre och bättre om ni frågar mig. Jag har alltid haft en kärlek till det amerikanska och ännu har jag inte varit där!

Jag är 100 % säker på att vi kommer se mer amerikanskt framöver när det gäller trender inom bakverk. Vad serveras på de finaste konditorierna och vilka konditorer kommer med de hetaste bakverken? Just nu, Cronuts! Cronuts är ett amerikanskt bakverk som kommer från New York, eller rättare sagt Dominique Ansel Bakery som såklart är skapat av Domenique Ansal själv. Och vad är då dessa nyheter för något? Jo det är en blandning av croissant och donut (munk) som är bakad på en smördeg och ser ut som en munk. Cronuten är ofta fyllt med vaniljräm eller liknande och toppad med glasyr. Cronuten tillagas på samma sätt som en donut, friteras. Kan det blir godare?

Jag tror att både Frankrike och USA kommer ligga i topp när det gäller trender inom bakverk ett tag till, men är det inte dags att vi sätter Sverige på bak-kartan med något nytt och trendigt bakverk? Jag tror att Cronutsen kommer hålla i sig ett tag, det finns många där ute som inte har upptäck dem än och tänk bara alla krämer man kan fylla dem med? Toppingen? Ja det kommer finnas oändligt många varianter – jag lovar!

 

———-

 

Translated: A few years ago it was the lovely and colorful macaroons from France in force and people queued to these little divine pastries. The pastries has stayed on top for a while now because it is always possible to find new combinations , flavors and colors , it’s kinda hard to get tired . The same applies to cupcakes and cake pops that really equal in anymore and certainly nothing new. What´s new is from the U.S. , the U.S is big on the market when it comes to pastries and ideas and it just gets better and better if you ask me . I have always had a love for the U.S. and yet I have not been there!

I am 100 % sure that we will see more pastries from American in the future when it comes to trends in pastries. What are served at the finest pastry shops and the pastry comes with the hottest cakes ? Right now , Cronuts ! Cronuts is an American pastry that comes from New York, or rather, Dominique Ansel Bakery which of course is created by Domenique Ansal self. And what are these updates for something ? Well it is a mixture of croissant and donut that is baked in a butter pastry and looks like a donut. The Cronut is often filled with vanilla cream or the like and topped with icing. Cronuten prepared in the same manner as a donut , fried. What could be tastier ?

I think that both France and the United States will be at the top when it comes to trends in baked goods for a while , but is not it time we put Sweden on the rear map with something new and trendy wares ? I think Cronutsen will last for a while, there are many out there who have not discover them yet, and just think of all the creams you can fill them with ? The topping ? Yes there will be endless variations – I promise!