Det kom mycket positiv feedback när jag la upp ett gäng med nya kakrecept på bloggen så varför inte, jag delar med mig av ett till när jag ändå håller på! Här är en lite segare kaka med mycket mumsig choklad i kombo med kola och salt. Yummy Yummy!

Gör såhär: (ca 16 kakor)

20 g smör
60 g vit choklad
60 g mörk choklad
60 g ljus choklad
1/2 tsk bakpulver
20 g mjöl
75 g strösocker
10 g florsocker
1 dl karamelliserad mjölk

Sätt ugnen på 175 ° C

Hacka chokladen grovt

Smält smöret i en kastrull och rör sedan ned chokladen. Rör om tills allt smält ihop till en slät chokladsmet och ställ åt sidan.

Vispa upp ägget tillsammans med strösocker och florsocker, vitt och fluffigt.

Vispa ner mjölet och bakpulvret och vänd sedan ned chokladblandningen. Vänd om tills allt blandats väl.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter.

Låt kakorna svalna och toppa sedan med karamelliserad mjölk (kolasås, dulce de leche) och havssalt.

Servera!

Translated: Triple chocolate caramel cookies

20g butter
60 g white chocolate
60g dark chocolate
60g milk chocolate
1/2 tsp baking powder
20g flour
75g granulated sugar
10g icing sugar
1 dl caramelized milk

To do: (about 16 cookies)

Preheat the oven to 175 ° C

Chop the chocolate coarsely

Melt the butter in a saucepan and then stir into the chocolate. Stir until all melted together into a smooth chocolate batter and set aside.

Whisk the egg together with granulated sugar and icing sugar, white and fluffy.

Whisk in the flour and baking powder and then turn down chocolate mixture. Turn around until everything is well mixed.

Click the batter on a baking sheet with parchment paper and bake for about 10 minutes.

Let the cakes cool and then garnish with caramelized milk (caramel sauce, dulce de leche), and sea salt.

Serve!