Ett perfekt långpannebak! Dubbla eller halvera det här receptet utan problem. Henrik har beställt ett storpack med Twix från Matsmart.se men jag kunde inte vänta på dom utan bestämde mig för att testa att baka egna. Det här blev resultatet, riktigt farligt att ha i kylen, man går och äter hela tiden! 

Ingredienser: (ca 30 bitar)

Botten
  • 4 dl Vetemjöl
  • 0.5 dl Strösocker
  • 125 g Smör
Kolafyllning
  • 175 g Smör
  • 2 dl Strösocker
  • 3 dl Vispgrädde
  • 0.5 dl Ljus sirap
Chokladtopping

200 g Marabou mjölkchoklad

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda ihop alla ingredienser till bottnen, blanda till en deg (eventuellt lite smulig).

Tryck ut degen i en ugnsform, cirka 20 × 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

Grädda i cirka 20 minuter.

Rör ihop alla ingredienser till kolafyllningen i en stor kastrull.

Låt kolan koka på medelvärme tills den har en temperatur på ca 118–120 grader. Rör lite då och då. 

Bred ut kolasmeten över kakbottnen och låt stå i kylen.

Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.

Bred sedan ut chokladen över kolafyllningen.

Låt kakan stå i kylskåpet tills chokladen har stelnat något och skär sedan i bitar med en vass kniv.

För varas i kylskåp men ta gärna fram twix bitarna 20 minuter före servering så dom inte är så hårda.

Inlägget innehåller reklamlänk från Matsmart.se

Ät och njut!